Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Μυζηθρόπιτες ανεβατές....



Υλικά
3 φάκελα μαγιά
1,200 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1,5 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας  μαχλέπι
1 κουταλάκι γλυκού  μαστίχα κοπανισμένη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Γιά την γέμιση

0,5 κιλό μυζήθρα γλυκιά  ή ανθότυρο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
λίγη μαστίχα
ξύσμα από μισό λεμόνι
1 αυγό

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος  ένα φλιτζάνι  ζεστό νερό (προσοχή όχι καυτό) με την μαγιά και ρίχνουμε λίγο από το αλεύρι μας μέχρι να γίνει σαν χυλός και το αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να βγάλει φουσκάλες.
Στο μίξερ μας  ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά  τα μυρωδικά και τα αυγά και το δουλεύουμε σε μεσαία ταχύτητα για περίπου πέντε λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και στο τέλος την μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε την γέμιση.
Σε ένα μπολ λιώνουμε την μυζήθρα με ένα πιρούνι προσθέτουμε το αυγό την ζάχαρη το ξύσμα και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
 Στην συνέχεια πλάθουμε τις μυζηθρόπιτες  μας όπως στις φωτογραφίες ,

 αφήνουμε να ανέβουν περίπου  μία ώρα  αλείφουμε με χτυπημένο αυγό αραιωμένο με λίγο γάλα, πασπαλίζουμε με σησάμι και ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: