Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Αλμυρά γεμιστά κρουασάν


Υλικά:

2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 αυγό
80 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αλάτι
40 γρ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
200 ml χλιαρό γάλα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 αυγό για το άλειμμα
Λίγο σουσάμι προαιρετικά

Για τη γέμιση:

100γρ φέτα
120γρ τυρί philadelphia
λίγο πιπέρι

Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι ή ζύμη μας να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.


Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.
Μπορούμε να την ζυμώνουμε και με το χέρι.
Εγώ δεν χρησιμοποιώ μίξερ γι αυτή την συνταγή.
Βάζουμε την ζύμη μας σε ένα σκεύος το σκεπάζουμε με μία υγρή πετσέτα, ανάβουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς και την αφήνουμε μισή ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.


Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε φύλο και φτιάχνουμε τα κρουασάν όπως στην εικόνα.


Μπορούμε να τα γεμίζουμε με αλλαντικά, τυριά ή ότι άλλο μας αρέσει.
Σε αυτή την συνταγή εγώ τα γέμισα με ένα μείγμα από 100 γρ φέτα ανακατεμένη με 120 γρ τυρί philadelphia και λίγο πιπέρι.
Κλείνουμε τα κρουασανάκια, αλείφουμε με χτυπημένο αυγό αραιωμένο με λίγο εβαπορέ και τα αφήνουμε μισή ώρα να ανέβουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς αέρα και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: