Υλικά
1,5 κιλό κυδώνια
2 κιλά ζάχαρη
6 φλυτζάνια νερό
2 – 3 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
Το χυμό από μισό λεμόνι
1,5 κιλό κυδώνια
2 κιλά ζάχαρη
6 φλυτζάνια νερό
2 – 3 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
Το χυμό από μισό λεμόνι
Καθαρίζουμε τα κυδώνια με το μαχαίρι και τα κόβουμε σε λωρίδες.
Τα ρίχνουμε μέσα σε λεκάνη με κρύο νερό, μέχρι να τα κόψουμε όλα για να μην μαυρίσουν.
Βάζουμε το νερό με τα κυδώνια σε μια βαθιά κατσαρόλα και βράζουμε από την στιγμή που θα χοχλάσει το νερό για πέντε λεπτά.Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και προσθέτουμε τα προσθέτουμε τα 2 – 3 φυλλαράκια αρμπαρόριζα και το χυμό από μισό λεμόνι.
Βάζουμε το νερό με τα κυδώνια σε μια βαθιά κατσαρόλα και βράζουμε από την στιγμή που θα χοχλάσει το νερό για πέντε λεπτά.Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και προσθέτουμε τα προσθέτουμε τα 2 – 3 φυλλαράκια αρμπαρόριζα και το χυμό από μισό λεμόνι.
Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και για δέκα λεπτά ακόμη.
Σβήνουμε την φωτιά και το αφήνουμε όλη νύχτα στην κατσαρόλα.
Το πρωί ανάβουμε και πάλι την φωτιά και βράζουμε το γλυκό μας μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου