Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Ρεβιθοκεφτέδες παραδοσιακοί


Υλικά
1/2 κιλό ρεβίθια
2 κρεμμύδια ξερά
1 μέτρια ντομάτα
2-3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για το αλεύρωμα
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση.
Τα ρεβίθια μας θα πρέπει να τα έχουμε μουσκέψει σε νερό τουλάχιστον από την προηγούμενη μέρα.
Την επόμενη μέρα αφού τα ξεπλένουμε καλά  τα βράζουμε  με μισό κουταλάκι σόδα μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να διαλύονται .
Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε , τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τα περνάμε από μπλέντερ.
Παίρνουμε τα κρεμμύδια και ή τα τρίβουμε στον τρίφτη όπως και την ντομάτα ξεφλουδισμένη , ή τα ψιλοκόβετε με την βοήθεια του μπλέντερ.
Σε μία γαβάθα ρίχνουμε τα ρεβίθια,το κρεμμύδι,την ντομάτα τον δυόσμο,  τις 2 κουταλιές αλεύρι αλάτι , πιπέρι και  ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε κεφτέδες αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Εναλλακτικά πιάνουμε με ένα κουτάλι της σούπας λίγο από το μείγμα και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι (έτσι γίνονται ακανόνιστα πιτάκια).

Δεν υπάρχουν σχόλια: