Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα



Υλικά για τα μπισκότα
600γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ ζάχαρη άχνη
400 γρ βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
400γρ αλεύρι αμυγδάλου
1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας

Γλάσο
250 γρ Άχνη ζάχαρη
1/4 φλ τσαγιού γάλα
χρώματα ζαχαροπλαστικής σε πάστα.

Εκτέλεση για τα μπισκότα
Στον κάδο του μίξερ , χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει.
Ρίχνουμε στην συνέχεια το αμύγδαλο και χαμηλώνουμε στην μεσαία ταχύτητα, την βανίλια και τέλος τα αυγά.
Πλάθουμε την ζύμη μας κάνοντας το εξής κόλπο.
Απλώνουμε μία λαδόκολλα στον πάγκο μας βάζουμε πάνω την ζύμη μας την σκεπάζουμε με ένα άλλο κομμάτι λαδόκολλα και δουλεύουμε τον πλάστη πάνω σε αυτήν .Έτσι η ζύμη μας θα ανοίξει όμορφα και δεν θα κολλήσει στον πλάστη.
Το πάχος της ζύμης μας δεν πρέπει να ξεπερνάει το μισό εκατοστό γιατί φουσκώνει.
Κόβουμε σε διάφορα σχέδια με κουπ πατ και τα βάζουμε με προσοχή σε ταψάκι που έχουμε στρώσει και πάλι λαδόκολλα.
Ψήνουμε στου 180 βαθμούς αέρα για 17-20 λεπτά.

Ήταν κρυώσουν τελείως τα στολίζουμε με το χρωματισμό μας γλάσο.

Γιά να φτιάξουμε το γλάσο βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη με το γάλα και το χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει λείο.
Μοιράζουμε το  γλάσο μας σε τόσα μπολάκια όσα και τα χρώματα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.
Βάζουμε με την βοήθεια μιάς οδοντογλυφίδας λίγο από το χρώμα που θέλουμε ανακατεύουμε και φτιάχνουμε το χρωματιστό μας γλάσο.
Με την βοήθεια ενός κορνέ στολίζουμε τα μπισκότα μας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια: