Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Κεφτεδάκια με ούζο


Υλικά

1 κιλό κιμάς (700 γρ μοσχαρίσος- 300γρ χοιρινός)
4-5 γεμάτες κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3-4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ντομάτες  ξυσμένες
1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
Αλάτι πιπέρι

Αλεύρι για το αλεύρωμα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι τεφάλ βάζουμε 3 κουταλιές νερό και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μας να ψηθεί και να μαραθεί.
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά , προσθέτουμε το κρεμμύδι  αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας  τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Όταν τα βγάλουμε από το τηγάνι τα βάζουμε προσωρινά σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: