Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

Κουλουράκια με κρασί

Υλικά:
4,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλ . τσαγιού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1κουτ .σούπας μπεικιν
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί ημίγλυκο
 μαύρη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν
2.Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ μαζί με το αλεύρι και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι η ζύμη μας να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
3.Τα κουλουράκια πρέπει να τα πλάσετε αμέσως  γιατί αν μείνει η ζύμη σκληραίνει και θα σας δυσκολέψει.
4. Πλάθουμε τα  κουλουράκια μας στο σχήμα που θέλουμε , βουτάμε την πάνω  επιφάνεια σε ένα βαθύ πιάτο με μαύρη ζάχαρη και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα λίγο αραιά γιατί θα φουσκώσουν.
5.Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: