Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Τορτελίνι με μανιτάρια κρόκο κοζάνης και τσένταρ






Υλικά:
4 μεγάλα μανιτάρια
1 κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
100 γρ. μπέικον
κρόκο Κοζάνης
1 σφηνάκι κονιάκ
1 συσκευασία φρέσκα τορτελίνι
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
100 γρ. τυρί τσένταρ
50 γρ ροκφόρ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μπέικον κομμένο κυβάκια, το κρεμμύδι μας ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια σε φετούλες και τα ανακατεύουμε μέχρι να τσιγαριστούν αλλά με προσοχή πάντα να μην μαυρίσει το κρεμμύδι.
Στην συνέχεια σβήνουμε την φωτιά ( για ασφάλεια) και ρίχνουμε στο τηγάνι το σφηνάκι με το κονιάκ.
Ανακατεύουμε καλά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ανάβουμε και πάλι την εστία μας.


Στην συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι τα  τορτελίνι μας ,2 φλιτζάνια νερό , την κρέμα γάλακτος και λίγο κρόκο Κοζάνης. Ανακατεύουμε πάντα .

Λίγο πριν δέσει η κρέμα γάλακτος προσθέτουμε το τσένταρ κομμένο σε κυβάκια , το ροκφόρ και ανακατεύουμε τα μακαρόνια να λιώσουν τα τυριά
Σβήνουμε την φωτιά , σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο  και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: