Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Εύκολη ζύμη για πίτσα


3,5 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κουταλάκια αλάτι
1,5 φλιτζάνι ζεστό νερό
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι .
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την μαγιά , την ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε . Συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνουμε το νερό και δουλεύσουμε την ζύμη μας .
Ρίχνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και δουλεύουμε την ζύμη στο μίξερ μέχρι να γίνει ελαστική και να μην κολλάει . Αν η ζύμη μας κολλάει προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι κουταλιά κουταλιά. Αν είναι σκληρή τότε προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό κουταλιά κουταλιά μέχρι να πετύχουμε μία ελαστική ζύμη.
Σε ένα βαθύ  μπολ ρίχνουμε τις άλλες  2 κουταλιές λάδι και αλείφουμε όλο το σκεύος με ένα πινέλο να πάει παντού  το λαδάκι.
Βάζουμε την ζύμη στο μπολ  και σκεπάζουμε με μεμβράνη   προκειμένου να δουλέψει η μαγιά και να φουσκώσει το ζυμαράκι μας. Θέλει περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
Όταν  το ζυμάρι μας διπλασιαστεί σε όγκο το βάζουμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ,το μοιράζουμε στα δύο  , κάνουμε δύο μπάλες και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένο με μία πετσέτα  για περίπου 10 λεπτά.

Μετά είναι έτοιμο να το απλώσουμε και να φτιάξουμε τις πίτσες που θέλουμε με ότι υλικό μας αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: