Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Μελιτζάνες σε ατομικό πήλινο


Υλικά:
2 μελιτζάνες
2 πατάτες μέτριες
Μαϊντανός
2 ξερά κρεμμύδια
1μικρή σάλτσα ντομάτας
Αλάτι πιπέρι κύμινο πάπρικα
1 κουταλιά ξύδι
1κυβο μαύρη ζαχαρη ή
1 κουτ. Γλυκού
1 σφηνάκι ούζο
1κουπα νερό
Λάδι για το τηγάνισμα
Τυριά για την επικάλυψη ( φέτα ή φρέσκια μοτσαρελα)

Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε φέτες και τις τηγανίζουμε (όχι παρά πολύ γιατί θα ψηθούν και στον φούρνο).

Όταν βγάλουμε τις μελιτζάνες τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το λάδι τους.
Ετοιμαζουμε την σάλτσα ντομάτας σε ένα κατσαρολάκι. Σωτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα και μόλις μαλακώνουν χωρίς να μυρίζουν όμως ρίχνουμε την σάλτσα και το ούζο μαζί.
Ανακατεύουμε και στην συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα, ξύδι ,ζάχαρη,σλατι,πιπερι, κύμινο,μια κούπα νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει.
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα ψιλοκομμένο τον μαϊντανό.
Βάζουμε στην βάση του πήλινου μας μία δύο μελιτζάνες,νσ καλύψουν τον πάτο,
αλατοπιπερωνουμε και μετά στρώνουμε μία σειρά πατάτες αλτοπιπερωνουμε και ρίχνουμε και λίγη πάπρικα.
Βάζουμε μία κουταλιά από την σάλτσα μας και ξαναστρώνουμε ακόμη μία σειρά μελιτζάνες.  Αλατοπιπερωνουμε και ξανά βάζουμε σάλτσα.
στο τέλος σκεπάζουμε την επιφάνεια είτε με τριμμένη φέτα ή με χοντροκομμένη φρέσκια μοτσαρελα.
Ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμενο φούρνο μέχρι να ροδισει και να λιώσει το τυρί στην επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: