Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Πορτοκάλι γλυκό....

Υλικά:2 κιλά πορτοκάλια
            2 κιλά ζάχαρη 
            1 ξυλάκι κανέλα 
            1 λεμόνι 

Βάζουμε τα πορτοκάλια σε μία κατσαρόλα τα σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε για 15 λεπτά.
Στραγγίζουν τα πορτοκάλια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στην συνέχεια κόβουμε τα πορτοκάλια στην μέση , αφαιρούμε τα κουκούτσια και  τα κόβουμε σε φετες πάχους μισού εκατοστού.
Τοποθετούμε τα κομμένα πορτοκάλια σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη και τα ξυλάκια κανέλας και τον χυμό του λεμονιού.
Βράζουμε το γλυκό μας μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Είναι υπέροχο γλυκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: