Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Συκώτι με πράσο και δενδρολίβανο


Υλικά
2 κομμάτια μοσχαρίσιο συκώτι
1 πράσο
Ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασιού ξύδι
Αλάτι ,πιπέρι ,κύμινο
Σκόρδο σε σκόνη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Κόβουμε το συκώτι σε μικρές λωρίδες, πάχους ενός εκατοστού περίπου και το αλατοπιπερωνουμε.
Ρίχνουμε σε αυτό κύμινο και τέλος σκόρδο σε σκόνη και το ανακατεύουμε προσεχτικά.
Στην συνέχεια το αλευρωνουμε με λίγο αλεύρι.
Βάζουμε το λάδι μας στο τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το πράσο ψιλοκομμένο.

Στην συνέχεια ρίχνουμε και το αλευρομένο συκώτι  και 2 κλωναράκια δενδρολίβανο. Ανακατεύουμε με προσοχή, με την βοήθεια μιας κουτάλας,μεχρι να γυρίσουμε όλα τα κομμάτια από το συκώτι μέσα στό τηγάνι.
Το συκώτι πρέπει νά κάνει κρούστα και να ψηθεί καλά. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το ξύδι  σβήνουμε την φωτιά και σερβίρουμε 

Δεν υπάρχουν σχόλια: