Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Κουραμπιέδες αμυγδάλου



Υλικά
400 γρ βούτυρο φυτίνη
630γρ  βούτυρο γάλακτος Lyrpak
2 Κρόκους αυγού
2 κούπες ζάχαρη άχνη
3 πακέτα Αλεύρι φαρίνα (κόκκινη)
250 γρ καβουρδισμένα χοντροκομμένα αμύγδαλα
1 ποτηράκι κρασιού ούζο
1 κουταλάκι γλυκού άρωμα βανίλια ή 2 συσκευασίες σε σκόνη.

Ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη.

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ τα δύο βούτυρα μαζί μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.Θέλει αρκετή ώρα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε στα βούτυρα , τους κρόκους των αυγών, την ζάχαρη άχνη ,το ούζο, το άρωμα βανίλιας και  συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, όχι όλο μαζί , αλλά δουλεύοντας σιγά σιγά μέχρι να γίνει μία μαλακή εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που μας αρέσει.
Τους βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.
Προσοχή ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος και το πάχος του κουραμπιέ μας,
Όταν είναι έτοιμου τους βγάζουμε με προσοχή , τους αφήνουμε να κρυώσουν ( όχι τελείως) και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη μέχρι α σκεπαστούν τελείως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: