Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Κουλουράκια κανέλας


Υλικά
1 φαρίνα κόκκινη
1φλ. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού σόδα
1κουτ .σούπας κανέλα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του καφέ χυμό πορτοκάλι
1 κουτ. σούπας κονιάκ

Εκτέλεση:

Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε για περίπου πέντε λεπτά.
Προσθέτουμε την σόδα διαλυμένη στον χυμό πορτοκαλιού , την κανέλα  ,το κονιάκ  και ανακατεύουμε
Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο ζυμώνοντας και κάνοντας μία ζύμη όπως στην φωτογραφία.

Πλάθουμε τα κουλουράκι  σε ότι σχήμα μας αρέσει και τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για  15-20 λεπτά.
Γίνονται τραγανά και νόστιμα ιδανική συντροφιά για το καφεδάκι μας.

1 σχόλιο:

Katrina είπε...

Με ξεσήκωσες πάω να τα φτιάξω!!!!!!!