Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Ταχινόπιτες


Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
750γρ σησάμι
500γρ ζάχαρη
750γρ ταχίνι
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε χλιαρό νερό , τόσο όσο να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.
Κόβουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια σαν ένα αυγό,
Παίρνουμε κάθε ένα κομμάτι και το πλάθουμε με πολύ λεπτό πλάστη, ώστε να να γίνει ένα λεπτό φύλο.
Αλείφουμε την επιφάνεια του φύλου με ταχίνι και πασπαλίζουμε με σησάμι ανακατεμένο με την ζάχαρη και την κανέλα.
Τη τυλίγουμε ρολό και την κάνουμε σαν κουλούρι,
Τη πατάμε με τα δάχτυλα για να πάρει το πάχος μισού δαχτύλου  τοποθετούμε σε λαδόκολα σε ένα ταψί και βρεχουμε ελαφρά την επιφάνεια με ένα πινέλο.
Ψήνουμε στο πρόγραμμα για πίτσα ή στους 200 βαθμούς αντίσταση πάνω κάτω για περίπου 15-20 λεπτά.
Θα είναι έτοιμες όταν ροδισουν ελαφρά .

Δεν υπάρχουν σχόλια: