Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Σάλτσα καραμέλας εύκολα και γρήγορα



Υλικά:

1 κούπα καστανή ζάχαρη
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος 35%
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας υγρό άρωμα βανίλιας


Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι την ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος το βούτυρο και τo αλάτι.


Ανάβουμε το μάτι μας σε μεσαία θερμοκρασία και ψήνουμε το μείγμα μας ανακατεύοντας πάντα με ένα σύρμα για 5 λεπτά.


Ρίχνουμε στην συνέχεια το άρωμα βανίλιας και συνεχίζουμε να ψήνουμε για ακόμη ένα με δύο λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα καραμέλας. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Την τοποθετούμε σε ένα γυάλινο βάζο και την βάζουμε στο ψυγείο. Μπορεί να συντηρηθεί έως και έξι μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: