Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

Μπουκίτσες με τυρί

Υλικά:
1 συσκευασία σφολιάτας
150 γρ αλμυρό τυρί (κεφαλοτύρι, παρμεζάνα ή ότι άλλο σκληρό τυρί μας αρέσει)
1 αυγό
Λίγο σησάμι.

Εκτέλεση:
Παίρνουμε το φύλο σφολιάτας , το απλώνουμε σε ένα ταψακι με στρωμένη λαδόκολα.
Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι και αλειφουμε με αυτό την σφολιάτα.
Πασπαλιζουμε όλη την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί και λίγο σησάμι.
Με την βοήθεια ενός τροχού ( το εργαλείο που κόβουμε την πίτσα) κόβουμε την σφολιάτα πρώτα σε κάθετες λεπτές λωρίδες και μετά σε πιό μεγάλες οριζόντιες.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδισουν αρκετά.
Περίπου 15-20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: