Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Κολοκυθοκεφτέδες



Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
3 αυγά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
   τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
1 φλιτζάνι φέτα λιωμένη με το πιρούνι
5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
   ( αν δεν έχετε φρέσκο τότε βάζετε 1 κουταλιά ξερό)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις .

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στην χοντρή πλευρά του τρίφτη  και τα βάζουμε να στραγγίξουν  και να φύγει όλο το νερό τους. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα σκεύος και ανακατεύουμε καλά  για να γένει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αν το υλικό μας είναι νερουλό τότε προσθέτουμε ακόμη μία κουταλιά φρυγανιά τριμμένη.Αν αφήσουμε τα κολοκυθάκια μας να στραγγίξουν καλά δεν θα έχουμε τέτοιο θέμα.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
Μπορούμε να το ετοιμάσουμε και από το βράδυ και να πλάσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μας την επομένη.
Αλευρώνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μας και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.
Μόλις τους βγάλουμε από το τηγάνι τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Εναλλακτικά μπορούμε να τους πλάσουμε σαν μικρά μπιφτεκάκια και να τους ψήσουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν ελαφρά (περίπου 20 λεπτά , ανάλογα το μέγεθος).
Είναι νόστιμοι και τρώγονται και ζεστοί και κρύοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: