Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικα ατομικά κεικ




500 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
250 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
440 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
4-5 αβγά
260 ml (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας

Ζαχαροπαστα για την επικάλυψη
Χρώματα ζαχαροπλαστικής 
Γλασο άχνης ( ή συνταγή σε προηγούμενη ανάρτηση)

Χτυπάμε το βούτυρο μέ τήν ζάχαρη να αφρατέψει, στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά το άρωμα,το γάλα και τέλος το αλεύρι.
Μοιραζουμε το μείγμα σε ατομικές θήκες κέικ γεμίζοντας μέχρι την μέση.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς γα περίπου 30 λεπτά.
Όταν κρυώσουν βάζουμε στην επιφάνεια δισκάκια ζαχαροπαστας
σε ότι χρώμα μας αρέσει αφού την έχουμε τρέχοντας ελαφρά την επιφάνεια που θα καθίσει στο κέικ με ελάχιστο  νεράκι.
Με το χέρι μας της παταμε  ελαφρά και στην συνέχεια στολίζουμε με χριστουγεννιάτικες φιγούρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: