Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Μπισκότα γεμιστά με νουτέλα


Υλικά
175γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
25 γρ κακάο
75γρ λιωμένο βούτυρο γάλακτος
1/2 κουτ γλυκού σόδα
1/8 κουτ γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι βανίλια
60 γρ ζάχαρη
50ml νερό
Για την γέμιση νουτέλα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να κάνουμε μικρά μικρά βολαρακια νουτέλας.
Σε ένα δίσκο ή ταψί βάζουμε λαδόκολα και με την βοήθεια ενός κορνέ σχηματίζουμε μικρά μικρά βολαρακια από την νουτέλα
Μόλις τελειώσουμε (θέλουμε περίπου 25 κομμάτια) βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη να παγώσουν και να μπορούμε να τό χρησιμοποιήσουμε.

Στην συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ εκτός από τό νερό.
Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα ή μία κουτάλα το μείγμα να πάει το βούτυρο παντού.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακιά και να μην κολλάει.

Τυλιγουμε την ζύμη μας σε μεμβράνη και την βάζουμε στό ψυγείο για περίπου μία ώρα.
Όταν θέλουμε να πλάσουμε τα μπισκότα παίρνουμε λίγη από την ζύμη στην παλάμη μας, την ανοίγουμε σε ένα μικρό δισκάκι,βαζουμε στο κέντρο ένα βολαρακι από την παγωμένη νουτελα και το κλείνουμε μέσα στην ζύμη 
Πλάθουμε τα μπισκότα μας τα τοποθετούμσε ταψί με λαδόκολα,αραια γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο και τα βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά.

Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να α τα φυλάξουμε όταν παγώσουν βέβαια, και να τα ψήσουμε όποτε θέλουμε.
Όταν είναι έτοιμα τα ψήνουμε για 14 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς.
Όταν βγουν θα είναι μαλακά.Θα τα αφήσετε να κρυώσουν καλά μέσα στο ταψί και μετά θα τα βγαλετε από την λαδόκολα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: