Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Ζυμάρι για πίτες



Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
2 φάκελα ξερή μαγιά 
1,5 κουταλάκι αλάτι 
1/2 κούπα ελαιόλαδο 
2 κούπες ζεστό ( όχι καυτό) νερό.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νερό και ανακατεύουμε να πάει το λάδι παντού. 
Στην συνέχεια ρίχνουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι όπως του ψωμιού που να μην κολλάει στα χέρια.
Το αφήνουμε μισή με μία ώρα να ξεκουραστεί και να ανέβει.
Μόλις διπλασιαστεί σε όγκο είναι έτοιμο.
Μπορούμε νε φτιάξουμε τις πίτες μας ατομικές ή μη με ότι γέμιση μας αρέσει και να τις ψησουμε στον φούρνο αλλά και στο τηγάνι.
Με αυτό το ζυμάρι κάνουν εδώ στο νησί τις χορτόπιτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: