Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικο κέικ


500 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
250 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
440 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
4-5 αβγά
260 ml (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
1 φλ. καρύδια χοντροαλεσμένα
1 σφηνάκι κονιάκ
Κερασάκια για το στόλισμα

Για το γλάσο
250 γρ ζάχαρη Αχνη
1/4 φλ τσαγιού γάλα

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο  ( το ποίο είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και ρίχνουμε  τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε  διαδοχικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα στο οποίο έχουμε ρίξει το κονιάκ  και το άρωμα  βανίλιας και  ανακατεύουμε στην πιό χαμηλή ταχύτητα.
Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Βάζουμε τε το μείγμα του κέικ σε 2 μακρόστενες φόρμες. ή σε 2 στρογγυλές  βουτυρωμένες και αλευρωμένες.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα για 50 λεπτά
Μετά από 10 λεπτά που θα τα βγάλουμε από τον φούρνο  τα ξεφορμάρουμε και  και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για το γλάσο
Γιά να φτιάξουμε το γλάσο ,βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη με το γάλα και το χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει λείο.
Το ρίχνουμε με προσοχή πάνω από το κέικ και στην συνέχεια το στολίζουμε όπως μας αρέσει.
Φτιάχνουμε σχέδια με χρωματισμένο γλάσο, βάζουμε κόκκινα κερασάκια , στεφανάκια από ζαχαρόπαστα  και άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: