Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Μακαρονάδα με τόνο λιαστές ντομάτες και κάπαρη



Υλικά
1 πακέτο 500γρ μακαρόνια ( όποια μας αρέσουν)
1 συσκευασία τόνο νερού ( εγώ προτιμώ σε γυάλινο βαζάκι)
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας πράσινες ελιές σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
1 ποτηράκι λευκό κρασί
4 1/2 φλιτζάνια νερό
φρέσκο άνηθο
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τον τόνο σε κομματάκια.Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε για 2 λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας το νερό   το αλάτι και το αφήνουμε να βράσει.Μόλις κοχλάσει το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια μας και ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσουν .
Όταν  τα μακαρόνια απορροφήσουν το νερό τότε τα κατεβάζουμε από την φωτιά ( αφού δοκιμάσουμε πρώτα αν ψήθηκαν όπως μας αρέσουν) και ρίχνουμε σε αυτά την λιαστή ντομάτα,την κάππαρη και τις ελιές.
( Αν νομίζουμε ότι τα μακαρόνια μας τα θέλουμε περισσότερο ψημένα τότε πριν ρίξουμε τα υλικά αυτά  προσθέτουμε ακόμη λίγο βραστό νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να τα φέρουμε όπως μας αρέσουν.)
Ανακατεύουμε καλά  και τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο   .
Σερβίρουμε στα πιάτα , τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι  και τα απολαμβάνουμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: