Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



ΥΛΙΚΑ
250γρ βούτυρο γάλακτος
2 αυγά
300 γρ ζάχαρη
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
200γρ φουντούκια αλεσμένα
1 βανίλια
1 φλιτζάνι γάλα
700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπεικιν
1 σοκολάτα υγείας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μπολ του μίξερ δουλεύουμε το βούτυρο γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)  με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.Στην συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ τα αυγά το ξύσμα πορτοκαλιού,το φουντούκι,την βανίλια και το γάλα και συνεχίζουμε να το δουλεύουμε στο μίξερ.Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι μας με το μπεικιν και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το ζυμαράκι μας .
Στο τέλος ρίχνουμε στην ζύμη μας την σοκολάτα την  οποία έχουμε κόψει σε κομματάκια και ανακατεύουμε με το μίξερ για 1 λεπτό περίπου.
Καλύπτουμε την ζύμη μας με ζελατίνα και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου  μισή ώρα.Φτιάχνουμε τα μπισκότα μας στο μέγεθος που μας αρέσει και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με στρωμένη λαδόκολλα.Τα τοποθετούμε σε μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν αρκετά.Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αερόθερμο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Εναλλακτικά μπορούμε να μην ενσωματώσουμε την σοκολάτα στα μπισκότα αλλά να τα ψήσουμε σκέτα και να τα βουτήξουμε αφού κρυώσουν σε λιωμένη κουβερτούρα και μετά να τα πασπαλίσουμε με τριμμένη καρύδα.

4 σχόλια:

maria mas. είπε...

Καλημέρα!!
Ωραία συνταγή. Θα μπορούσα αντί για βούτυρο γάλακτος να χρησιμοποιήσω μαργαρίνη?

XRYSOULA είπε...

@ mariamas:
Φυσικά και θα μπορούσες.Με τον γάλακτος όμως μυρίζουν υπέροχα.

Katerina είπε...

φαίνονται ΥΠΕΡΟΧΑ!!

καλημέρα!!

kikop80 είπε...

Ωραία μπισκοτάκιααα!!!
Και με σοκολατίτσα αλλά και με φουντουκάκι!!!

Πόσα τρώς στην καθησιάαα πες τώρα αλήθεια?
:-D

Καλόο ΣΚ!!!