Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

ΣΟΥΠΑ ΤΡΑΧΑΝΑ




Υλικά

1  ποτήρι τραχανά
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
1 ½  ποτήρι νερό
2 κουταλιές  βούτυρο
αλάτι
ψωμί χωριάτικο  κομμένο σε κυβάκια
βούτυρο

  

Βράζουμε το γάλα μας σε μία κατσαρόλα  με το νερό και το βούτυρο. Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε  τον τραχανά και το αλάτι ανάλογα με το πόσο αλμυρό το θέλουμε, ανακατεύοντας πάντα καλά. Και το αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει μία πηχτή σούπα

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε τα ψωμάκια μας για να τα τηγανίσουμε.
Όταν ψηθεί η σούπα μας την σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τα τηγανισμένα μας ψωμάκια.







 

  

3 σχόλια:

kikop80 είπε...

Κλασικός τραχανάς ΠΑΝΤΑ επίκαιρος!
Αλλά χειμώνα ακόμα καλύτερος!! Θα μου πείς βέβαια, ποιόν χειμώνα με τόση ζέστη που κάνει!
Καλό Βράδυ!!
:-)

Ελπινίκη είπε...

Καλησπερα.. εγω δεν χρησιμοποιω γαλα, αλλα φαινεται ενδιαφερουσα κι η δικη σου εκτελεση...

georgiaxara είπε...

ΓΕΙΑ!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΑ ΚΡΥΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ Η ΣΟΥΠΙΤΣΑ!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!