Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ





Υλικά:
1 κιλό φρέσκο βούτυρο
1,5 πακέτο χουρμάδες
1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα 
1 κρόκο αυγού
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού γαρύφαλα τριμμένα
1 κουτ.γλυκού κοφτό αλάτι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 πακέτα ζάχαρη άχνη

Εκτελεση

Δουλεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με το αλάτι και την ζάχαρη πολύ ώρα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.Ρίχνουμε το αυγί και συνεχίζουμε το χτύπημα.Βάζουμε τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντρο αλεσμένα και στο τέλος το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να γίνει η ζύμη μας και να μπορεί να πλάθεται.
Σε ένα μπολ έχουμε καθαρίσει τους χουρμάδες από τα κουκούτσια τους και τους έχουμε πολτοποιήσει ( τους έχουμε κάνει δηλ σαν πουρέ).Ρίχνουμε το τριμμένο γαρίφαλο και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε στο χέρι μας ένα κομματάκι από την ζύμη μας και την ανοίγουμε σαν χοντρή πιτούλα.Βάζουμε στο κέντρο λίγο από το μείγμα των χουρμάδων και το κλείνουμε.
Ψήνουμε τους κουραμπιέδες μας σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά περίπου και όταν τους βγάλουμε τους τυλίγουμε ζεστούς με ζάχαρη άχνη. 

2 σχόλια:

kikop80 είπε...

Πολύ καλό και προσωπικά πρωτη φορά το ακούω! Ταιριάζει και γίνεται μια λιχουδιά! Αν και τους κλασικούς κουραμπιέδες δεν τους πολυπροτιμώ, αυτούς θα τους τσάκιζα ευχαρίστως!!!
:-))

ratatui είπε...

Πολύ πρωτότυπη η συνταγή σου XRysoula..Σαν γευστικός συνδυασμός νομίζω ότι είναι άψογος..Θα τους δοκίμάσω σίγουρα...Μπράβο και πάλι και Καλές γιορτές εύχομαι..