Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ



Υλικά

1 ποτήρι ζάχαρη
125 γρ βούτυρο γάλακτος
3 αυγά
3 κουτ.σούπας μπέικιν πάουντερ
½ ποτήρι γάλα
1 ½ ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ ποτήρι καρυδόψιχα χοντροαλεσμένη
½ φλιτζανάκι καφέ κονιάκ
1 ½ κουτ.γλυκού κανέλλα

Για το σιρόπι:

2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
την φλούδα μισού λεμονιού
1 ξυλάκικανέλλα
1/2 φλιτζανάκι κονιάκ

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο πολύ καλά στο μίξερ να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά,χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ μας.Μετά προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά.
Βάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά στις 170 βαθμούς.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζοντας όλα τα υλικά μαζί να βράσουν για 5 λεπτά.
Οταν η καρυδόπιτα μας κρυώσει αρκετά (να είναι χλιαρή) την σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι και είναι έτοιμη.Μπορούμε να την στολίσουμε με σαντιγί ή να την συνοδεύσουμε με παγωτό.

4 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Pansofix είπε...

πολυ χριστουγεννιατικο γλυκο!!!και με λιωμενη κουβερτουρα απο πανω σκετη απογειωση!!!

mia maria είπε...

Πολύ ωραίο! Καλές γιορτές, με υγεία και ευτυχία!

Ανώνυμος είπε...

φαινεται πολυ ωραια συνταγη. θα την κανω. Σε τι νουμερο ταψι την εβαλες;