Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ



4 - 5 καλαμάρια μεγάλα


500 γρ Φέτα

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κόκκινη (φλωρίνης) πιπεριά ψιλοκομμένη

2 σκελίδες σκόρδο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

8 κ.σ. ελαιόλαδο

3 - 4 κ.σ. ούζο

Αλάτι - πιπέρι



Εκτέλεση

Πλένουμε τα καλαμάρια, τα καθαρίζουμε εσωτερικά και αφαιρούμε τα πτερύγια, τα οποία τα κόβουμε σε κομματάκια για να τα χρησιμοποιήσουμε στο μείγμα μας.Στην συνέχεια ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο στο τηγάνι και σωτάρουμε καλά τα κομμένα πτερύγια, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, και τις πιπεριές. Σβήνουμε με το ούζο, προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι , ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά 2-3 λεπτά ακόμη.Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε.Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα και κλείνουμε καλά

με οδοντογλυφίδα.Τυλίγουμε τα καλαμάρια μας σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή εναλλακτικά τα ψήνουμε στο φούρνο μας σε ένα πυρέξ στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περιχυνοντάς τα με λίγο λάδι.Προσοχή το καλαμάρι ψήνεται σχετικά γρήγορα (ο χρόνος είναι άνάλογα το μεγεθός τους).





3 σχόλια:

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

τέλειο κι αγαπημένο φαγάκι!!!!!

Verónica Marsá είπε...

Aαα, έχω! Θα το ετοιμάζω αυριο που έχω καλεσμένους! Μμμμ! Ευχαριστώ για την ιδέα, φιλενάδα.

Φιλάκια.

αχτίδα είπε...

Υπέροχα αγαπημένο φαγητό, θα το κάνω πάλι την Καθαρά Δευτέρα στα σίγουρα.