Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΨΗΤΟ ΣΑΛΑΤΑ



ΥΛΙΚΑ
2/3 φλ.τσαγιου ξύδι βαλσαμικο
2 κουταλιές σούπας φρέσκο βασιλικο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλιέσ σούπας ψιλοκομμένο μαιντανό
2 κουταλιάς σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
3/4 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
2-3 μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε πολύ λεπτά στικάκια
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
3 φρέσκα κκρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλ τσαγιού ξεκουκουτσιασμένες ελιές καλαμών κομμένες στα δύο
10 ντοματίνια
φρέσκια ρόκα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Σε ένα βαθύ μπόλ ανακατεύουμε  κτυπώντας καλά με ένα σύρμα τα 2/3 φλ.τσαγιου ξύδι βαλσαμικο,2 κουταλιές σούπας φρέσκο βασιλικο ψιλοκομμένο,1/2 κουταλάκι ρίγανη,2 κουταλιέσ σούπας ψιλοκομμένο μαιντανό,2 κουταλιάς σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο,1 κουταλιά σούπας ζάχαρη και τα 3/4 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο  μέχρι να  δέσουν όλα μαζί.
Στην συνέχεια τοποθετούμε τα κομματιασμένα καλαμαράκια μας σε ένα αντικολητικό τηγάνι και το ψήνουμε για 10-15 λεπτά (πρέπει να προσέξουμε η ώρα ψησιματος είναι ανάλογη και με το πάχος-μέγεθος τους).
Οταν κρυώσει το ψημένο μας καλαμάρι το ρίχνουμε μέσα στο μπόλ με την σάλτσα μας και το αφήνουμε να μαριναριστεί  τουλάχιστον 3ώρες.Εγώ το ετοιμάζω από το βράδυ και το βάζω σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο).
Οταν θέλουμε να το σερβίρουμε  ρίχνουμε στο μπόλ τις πιπεριές,το καρότο,τις ελιές μας και τέλος το κραμμυδάκι μας και ανακατεύουμε πολύ καλά.Σε μία πιτέλα τοποθετού στην βάση τα μερικά πό τα φύλλα της ρόκας μας ρίχνουμε από πάνω όλο το μείγμα μας και τέλος προσθέτουμε τα ντοματίνια μας και λίγη ρόκα ψιλοκομμένη.Γίνεται μία πολύ νόστιμη σαλάτα.




6 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΡΓΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΣΟΥ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΞΕΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ!!!!!

Maria B. είπε...

πολύ ωραία πρόταση!

καλημέρα και καλή βδομάδα

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καλή βδομάδα με πολλές πολλές νοστιμιές, όπως το σημερινό πιάτο σου!

thalassamov είπε...

Υπέροχη η σαλάτα σου και όταν με το καλό φύγει ο χειμώνας, θα δοκιμαστεί πάραυτα!

Ελευθερία είπε...

ποση ωρα κοιταω πως να σου στειλω ενα μαιλ και δεν το βρηκα
ηθελα να σε πληροφορισω οτι εδω
http://foodbloggers.kafeneio.info/
εχει τις συνταγες μας
τους ζητησα αν θελουν να χρησιμοποιησουν της συνταγες μου, να βαλουν μονο αποσπασμα με λινκ στο μπλογκ μου
οπως επισεις τους εστειλα τα Πνευματικά δικαιώματα στους food bloggers
αν το κανουμε ολοι oi food bloggers
μπορει να μαθουν επιτελους να μας σεβονται
φιλικα Ελευθερια

Verónica Marsá είπε...

Ουμμμ, νόστιμο! Και δεν είναι δίσκολο φαγάκι!

Φιλάκια πολλά, φιλενάδα μου!