Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ




Υλικά :
1 κιλό μπακαλιάρο καλά ξαλμυρισμένο
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτάκι μπύρα
2 αβγά
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λάδι για το τηγάνισμα

Καθαρίζουμε το μπακαλιάρο πολύ καλά να μείνει μμόνο το φιλέτο του καθαρό.Με τα χέρια μας το μαδάμε σε ένα βαθύ μπολ.Προσθέτουμε  το τριμμένο μας  κρεμμύδι, τον δυόσμο και  τον άνηθο, προσθέτοντας  λίγο  και λίγο  φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στην συνέχεια με μία ξύλινη  κουτάλα ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.Προσθέτουμε  την μισή  μπύρα και το αλεύρι μας λίγο λίγο ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο. Αν μας σφίξει πολύ το αραιώνουμε με λίγη μπύρα. Σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου καμιά ώρα.Τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι . Η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια , για να μπορεί να ψηθεί το κεφτεδάκι μας καλά.Σερβίρονται μαζί με σκορδαλιά.



4 σχόλια:

dora manataki είπε...

πολύ όμορφες οι συνταγές σου καλή μου φίλη και προπαντός οι ιδές γιατι καθημερινα όλες σκεφτόμαστε.....τι να μαγειρέψω σήμερα????? φιλάκια!!!

Elpiniki είπε...

Ωραιο φαγακι... και ευκολουτσικο!
Καλημερα!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ωραιότατο και σε λίγες μέρες ... επικαιρότατο!!
Καλό Σαββατούριακο!

Εφη είπε...

Ωραία ιδέα για να φάνε και τα μικρά λίγο μπακαλιάρο γιατί αλλιώς δεν τον πλησιάζουν! Και με τα αρωματικούλια τους τέλεια τα κεφτεδάκια σου!
Καλή εβδομάδα!