Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΑ



ΥΛΙΚΆ
2 φιλέτα μπακαλιάρο κατεψυγμένος ή παστός
1 κιλό χόρτα σέσκουλα
1 πράσο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
1 λεμόνι
1 κουτί χυμό ντομάτας
αλατάκι και πιπέρι
Εάν ο μπακαλιάρος είναι παστός  τον ξαρμυρίζουμε καλά σε νερό, αλλάζοντάς το αρκετές φορές για να ξαρμυρίσει καλά. Τον σουρώνουμε, τον καθαρίζουμε από  το δέρμα και τα κόκαλα  τον ξεπλένουμε καλά και τον αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για να στεγνώσει.Εάν είναι κατεψυγμένο φιλέτο τότε αφού ξεπαγώσει και τον πλύνομε καλά απλώς τον κόβουμε σε μερίδες.Στην συνέχεια σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε όλα μαζί τα πράσα μας κομμένα σε ροδέλες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το τριμμένο κρεμμύδι .Παίρνουμε τα  σέσκουλα, τα οποία έχουμε καθαρίσει και πλύνει καλά και τα χοντροκόβουμε.Οταν τα υλικά μας στην κατσαρόλα αρχίσουν να ροδίζουν τότε ρίχνουμε και τα χόρτα μας  για να τα αχνίσουμε.Μόλις μαραθούν και τα χόρτα μας ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας ένα ποτήρι νερό.λίγο αλάτι  και τέλος προσθέτουμε και τα κομμάτια  του μπακαλιάρου. Ρίχνουμε τέλος την σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι.Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου  μισή ώρα (ίσως και λίγο παραπάνω εάν τα κομμάτια μας του μπακαλιάρου είναι μεγάλα).Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο σερβίρουμε σε μία πιατέλα και περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: