Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΥΛΙΚΑ: 1/2 κιλό φύλο κρούστας
               2 κομμάτια στήθος κοτόπουλου
               1φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο ζαμπόν
                1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένο
                1/2 φλυτζάνι τσαγιού φέτα τριμμένη
                 1 φλυτζάνι κασέρι τριμένο
                 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
                Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
                 1 αυγό
                 1 κρέμα γάλακτος μεσαίου μεγέθους
                 2 κρεμμύδια ξερά
                 2-3 κόκους πιπέρι
                 λίγο αλάτι
                 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει σε νερό βάζοντας μαζί το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα ,τους κόκκους το πιπέρι και λίγο αλάτι ώσπου να μαλακώσει.Αφού ψυθεί το κοτόπουλο το βγάζουμε και το ψιλοκόβουμε σε ένα βαθύ μπώλ.Στο ίδιο μπώλ βάζουμε τα τυριά μας το ζαμπόν,τα μανιτάρια και το δεύτερο κρεμμύδι μας ψιλοκομμένο.Κτυπάμε το αυγό ελαφρά και το ρίχνουμε και αυτό μαζί με την κρέμα γάλακτος και λίγες σταγόνες ταμπάσκο.Τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας καλά.Δοκιμάζουμε για να δούμε μήπως θέλει λίγο ακόμη αλάτι .
Παίρνουμε το φύλο μας και το κόβουμε  σε λωρίδες για να μπορέσουμε να κάνουμε τα μπουρεκάκια μας.Αλείφουμε το κάθε φύλο με ελαιόλαδο το διπλώνουμε στα δύο,βάζουμε λίγη από την γέμιση μας και αρχίζουμε να τυλίγουμε τα μπουρεκάκια μας.
Όταν  ετοιμάσουμε όλα μας τα μπουρεκάκια τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα  τα αλείφουμε με αραιωμένο κροκάδι , εάν θέλουμε τα πασπαλίζουμε και με λίγο σησάμι προαιρετικά και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς  μέχρι να ροδίσουν.

2 σχόλια:

kikop80 είπε...

Μπουρεκάκια με κοτοπουλάκι και τυράκι λαχταριστά ΚΑΙ για κάθε ώρα! Ζεστά ή κρύα τα καταπίνεις με λατρέια!!!
:-D
Καλημέρα!!!

cook είπε...

η κρεμα γαλακτος νομιζω περισσευει...μπορειτε ομως να βαλετε γιαουρτι που δένει τελεια με το κοτοπουλο...