Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ (ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ)

Το φαγητό αυτό συνήθιζαν να το προσφέρουν στους γάμους στα χωριά της Ρόδου.Μετά το μυστήριο συνήθως ακολουθούσε γλέντι στην πλατεία του χωριού με φαγητό.Τώρα βέβαια γίναμε Ευρωπαίοι και προτιμάμε το φουαγκρά και τις πολυτελείς αίθουσες των ξενοδοχείων.

ΥΛΙΚΑ

2-3 κιλά κατσικάκι 4 κρεμμύδια
1  κούπα ελαιόλαδο
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κούπα κόκκινο κρασάκι
1 ξυλάκι κανέλλα
2-3   γαρύφαλλα
2- 3  σκελίδες σκόρδο ανάλογα και πόσο σας αρέσει η γεύση του
 1-2 φύλλα δάφνης
Αλάτι-Πιπέρι- Κύμινο
6 μεγάλες πατάτες

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε ζεστό ελαιόλαδο κρέας με το  ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το κρεμμυδάκι μας και στην συνέχεα το σβήνουμε  με το κρασί..
Συνεχίζουμε για λίγο το βράσιμο μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο κρασάκι και στην συνέχεα ρίχνουμε την ντομάτα μας ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη με τον πελτέ το αλάτι μας (εγώ χρησιμοποιώ χοντρό αλάτι ) , όλα τα μπαχαρικά μας ,το σκόρδο,την κανέλα ,την δάφνη και ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας τόσα ποτήρια νερό όσο να σκεπαστεί το κρέας μας. Μόλις  αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοψηθεί..
Λίγη ώρα πριν σερβίρουμε καθαρίζουμε τις πατάτες μας και τι χοντροκόβουμε (κυδωνάτες) και τις  τηγανίζουμε.. Όταν είναι έτοιμες τι ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας και τις ανακατεύουμε με προσοχή να μην τις λιώσουμε και το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

2 σχόλια:

Pansofix είπε...

με έπιασε λιγούρα διαβάζοντας τη συνταγή!!!

kikop80 είπε...

Ναι, μια λιγούρα με έπιασε κι εμένα, κι ας έφαγα αργά!!!
:-)))
Καλό βράδυ!