Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Εύκολη γαλατόπιτα





Υλικά
2 λίτρα πλήρες γάλα
1/4 σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά
1 βούτυρο γάλακτος
3 βανίλιες
1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1/2 κιλό φύλλο για πίτες

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη.Βάζουμε την κατσαρόλα μας στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά και να ι βράσει το γάλα. Το μείγμα μας θα είναι πλέον αραιή κρέμα.Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες και τα ρίχνουμε στην κρέμα .

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο τετράγωνο ή μακρόστενο ταψί φούρνου και απλώνουμε τα φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά ένα ένα.Ρίχνουμε την τη γέμιση και γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και τα αλείφουμε με βούτυρο .Ψήνουμε την πίτα μας στους 170 βαθμούς αερόθερμο για περίπου 40 -50 λεπτά. Όταν κρυώσει την πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε

7 σχόλια:

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Καλημέρα!
επειδή η γαλατόπιτα μ αρέσει και θαθελα να δοκιμάσω και τη δική σου,θαθελες να μου διευκρινήσεις το "ενα βούτυρο"; Δηλ. 250γρ;;;;
Σ ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΕΛΕΝΑ είπε...

Από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά!!!
Δείχνει πολύ πολύ νόστιμη!
Καλό απόγευμα!!

XRYSOULA είπε...

@Χαρά Θ

ναι ένα πακέτο 250γρ

Ανώνυμος είπε...

Published great post! I must say i relished reading the software, tonsil stones you were an incredible writer.For certain i will be sure to take a note of yuor web blog Satellite direct and often will oftentimes give back in the future. I have to persuade most people proceed ones own awesome articles, have got a attractive break penis advantage day!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Αργω πολλες φορες να ερθω απο το σπιτικο σου αλλα δεν ξεχνω τους μπλοκοφιλους.Ευχομαι μια ομορφη εβδομαδα!!!!Φοβερο γλυκο!!!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Olives and Olive είπε...

Πραγματικά εύκολη γαλατόπιτα!!!θα τη δοκιμάσω...