Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Μακαρόνια - Ταλιατέλες με σολομό






Υλικά : 1 πακέτο ταλιατέλες
             1 συσκευασία καπνιστό σολομό
             1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
             1 κρέμα γάλακτος 250γρ
             1 ποτηράκι του κρασιού  κονιάκ
             μαϊντανό,αλάτι ,πιπέρι
              παρμεζάνα τριμμένη


Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τι συσκευασίας.Τι σουρώνουμε , αν θέλουμε τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο  και τι ανακατεύουμε ελαγφρά. Παράλληλα όση ώρα βράζουμε τα μακαρόνια ,  μπορούμε να ετοιμάσουμε και την σάλτσα μας.Τοποθετούμε την κατσαρόλα για την σάλτσα στην φωτιά και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.Μόλις το λάδι ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρά.Προσοχή  δεν πρέπει να το αφήσουμε πολύ και μαυρίσει.Μόλις το κρεμμύδι είναι έτοιμο ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας και τον σολομό μας τον οποίο έχουμε κόψει σε κύβους και τον αφήνουμε να σοταριστεί μαζί με το κρεμμύδι ανακατεύοντας τον συνέχεια. Όταν είναι έτοιμος ρίχνουμε και το κονιάκ μας με ιδιαίτερη προσοχή.Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το κονιάκ.Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος,το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα τις προτιμήσεις μας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας ελαφρά και μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα μας από πάνω και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο τυράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: