Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
1 ΜΕΤΡΙΑ ΠΑΤΑΤΑ
5 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ
1 ΜΕΤΡΙΟ ΚΡΕΜΥΔΙ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
1 ΚΟΥΤΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΕΤΟΥΛΕΣ (ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΏ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ)
300 ΓΡΑΜ. ΓΚΟΥΝΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ
1 ΑΥΓΟ
1 ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΙΠΑΡΆ
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
ΛΙΓΟ ΑΡΑΙΩΜΕΝΟ ΕΒΑΠΟΡΕ


Λοιπόν....... να μια ακόμη νόστιμη πίτα με αρκετά λαχανικά για να τρώνε και τα παιδάκια μας που δυσκολεύονται να τα βάλουν στο διαιτολόγιο τους. Πολύ εύκολη συνταγή και πολύ απλή. Ξεκινάμε λοιπόν. Βάζουμε πάντα λαδόκολλα στο ταψάκι μα για να μην κολλήσει η πίτα .Αποφεύγουμε τα παραπανίσια λάδια βούτυρα κλπ. Βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας (ας με συγχωρέσει ο κ. Δημήτρης μου που είναι από τα έτοιμα και όχι σπιτικό).Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε σε κυβάκια το Μπέικον και το αφήνουμε να τσιγαριστεί λίγο στο δικό του λίπος,μετά ρίχνουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μας να σωταριστούν και αυτά.Δεν χρειάζεται να βάλετε καθόλου λάδι. Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε ψιλοκομμένη την πιπεριά μας. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε όλο το μείγμα στο ταψάκι μας φροντίζοντας να απλωθεί παντού. Από πάνω ρίχνουμε το τριμμένο γκούντα. Στον τρίφτης (στην πιό χοντρή πλευρά) τρίβουμε την πατάτα και την απλώνουμε και αυτή στο ταψάκι μας.
Τέλος κτυπάμε την κρέμα γάλακτος με ένα αυγό και λίγα φρέσκο πιπέρι και το ρίχνουμε πάνω από το μείγμα μας. Σκεπάζουμε την πίτα μας με το άλλο φύλο σφολιάτας ο χαράζουμε το αλείφουμε με το αραιωμένο εβαπορέ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Καλή επιτυχία.

8 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Σούπερ φαίνεται η πιτούλα σου!!!
Με τόσες νοστιμιές γεμισμένη, είναι σίγουρο ότι θα είναι νοστιμότατη. Ωραία η ιδέα της τριμμένης πατάτας.
Να σου πω κι εγώ το έτοιμο φύλλο πολύ το βολεύομαι (συγχώρεσέ με κι εμένα την τεμπέλα Δημήτρη μου);-)

xrysaki.com είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΝΟΥΛΑ....ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΕΣΠΙΝΑ!!!ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ....ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ!ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΘΑ ΜΟΥ ΓΙΝΕΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ...ΧΑΧΑ,ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

πουαντερι είπε...

Πω πω! μου τρεχουν τα σαλιααααα!!!!
εχει μεσα οτι μου αρεσει πολυ.
Τυρι, μπεικον, μανιταρια....

Tzeve είπε...

μας έχεις τσακίσει με αυτές τις πίτες...πρέπει να κάνουμε και καμιά δίαιτα...

"ζαχαρούλα.." είπε...

μου αρέσει..................!!!!!

φιλάκια!

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΑΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑ,ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕΣ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΣΟΥ ΜΠΛΟΓΚ,ΑΛΛΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ 'ΑΝΩΝΙΜΟΣ',ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ.ΘΥΜΩΝΩ ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΓΟΝΕΙΣ" ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ,ΑΛΛΑ,ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΜΟΝΟ,ΘΕΕ ΜΟΥ!!ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ,ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΗΣΥΧΑ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ?!ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ..ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥΣ(ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΡΔΗΝ)ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗΝ ΕΠΙΖΗΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ,ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ.ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ,ΓΥΡΝΑ ΣΕΛΙΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΤΟ.Η ΑΓΑΠΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΑΣ-ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗ ΘΑΛΠΩΡΗ ΠΟΥ Η ΖΩΗ ΧΡΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΠΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ΣΟΥ ΨΥΧΗ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ.ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΑΡΚΕΤΑ ΣΕ ΠΛΗΓΩΣΑΝ,ΔΕ ΝΟΜΙΖΕΙΣ?!Ο"ΑΔΕΡΦΟΣ"ΑΠΟ ΤΗ ΖΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕ ΣΕ ΦΤΑΝΕΙ ΣΕ ΑΞΙΑ,ΣΕ ΑΓΝΟΕΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕΣ ΘΕΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΠΛΗΓΩΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΝΑΣ,ΟΤΑΝ ΑΓΝΟΕΙΣ.ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ.ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΛΟΙΠΟΝ,ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΟΥ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΟΥ.ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,ΣΤΕΛΛΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ. ΥΓ:ΚΑΙ ΠΑΛΙ,ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΥΦΟΣ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΗ.

Ludia είπε...

Πολύ ωραία πίτα!!!!!!!!
Είμαι κ εγώ νέα στη μαγειρική και θα παρακολουθώ με χαρά το blog σου!!!

ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!

Orsalia είπε...

Καλημέρα! Θα πρέπει να είναι super η πίτα σου .Ωραία η ιδέα της τριμμένης πατάτας. Θα το φτιάξω σίγουρα!!να το δοκιμάσουμε!!!!!!