Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΓΑΒΡΙΕΛΑΣ

.
Το γλυκάκι αυτό το φτιάξαμε για πρώτη φορά με την Γαβριέλα και για τον λόγο αυτό το ονομάσα έτσιΛοιπόν είναι σίγουρα το πιό απλό και εύκολο γλυκάκι που φτιάξατε ποτέ.
θα χριαστείτε:

1 πακέτο ζυμη σφολιάτα
ΝΟΥΤΕΛΑ (Η λατρεία των παιδιών)
Ζάχαρη άχνη

Απλώνουμε το ένα φύλλο από την σφολιάτα στο ταψάκι μας στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολα.Μέ ένα πινέλο βράχεουμε όλο το φύλλο.Κατά διαστηματα βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού Νουτέλα ή άλλη σοκολάτα της αρεσκείας μας.Απλώνουμε το άλλο φύλλο της σφολιάτας από πάνω μαι με ένα κοφτερό μαχαιράκι κόβουμε την πίτα σε τετράγωνα όπως στην φωτοφραφία.
Πατάμε με ένα πηρουνάκι στα σημεία που κόψαμε ττετραγωνάκια για να μην ανοίξουνε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο το ταψάκι μας πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή όρεξη!!!!

6 σχόλια:

Μάτα είπε...

Φαίνεται πολύ νόστιμο και πανεύκολο να το φτιάξεις.Θα το δοκιμάσω το ΣΚ με τα παιδάκια μου!
Φιλάκια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Υπέροχα λυμπιστικό, μου αρέσουν όλα αυτα να ξέρεις, προσπάθησα να βάλω το όνομα μου σε αυτούς που σε παρακολουθούν μα δεν μπο΄ρεσα να το ανοίξω , θα ξαναπροσπαθήσω

XRYSOULA είπε...

@ΜΑΤΑ:
Θα είναι σίγουρα το πιό εύκολο γλυκό που θα φτιάξεις και ένα σου λέω μόνο........
τα πιτσιρίκια θα γλύφουν και τα δάχτυλά τους.

XRYSOULA είπε...

@ΑΧΤΙΔΑ:
Αχτίδα μου για να δείς πόσο άρεσε στην Γαβιέλα (την μικρή μου) το πρώτο κομμάτι που έφαγε δεν είχα προλάβει καν να ρίξω ζάχαρη άχνη. Αφού φοβήθηκα πως θα έβγαζε φουσκάλες στο στόμα της.Μόλις είχαν βγεί από τον φούρνο.

Αρχοντία είπε...

θα το ονομάσω γλυκό της Δήμητρας, γιατί έφτιαξα μισή δόση και δεν πρόλαβε να φάει κανείς άλλος παρά μόνο η Δήμητρα!(κορούλα 3 ετών) Έκανα και παραλλαγή με μαρμελάδα. Τα έφαγε και αυτά αλλά φυσικά με τη Νουτέλα ενθουσιάστηκε.

Gaby είπε...

Αχ...ρε μαμά τι μου θύμησες!!!!