Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

ΜΙA ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ!!!!

Αυτή την συνταγή μου την έστειλε η Κοκκινοσκουφίτσα και την ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.Ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλες.
Μαρουλοντολμαδάκια
Για 3 άτομα (τόσοι είμαστε στο σπίτι)1 -2 μαρούλια από τα οποία αφαιρούμε τα πολύ σκληρά εξωτερικά φύλλα (εγώ έβγαλα περίπου 40 φύλλα)τόσες κουταλιές του γλυκού ρύζι όσες και τα ντολμαδάκια που θα φτιάξετεδύο αβγά ένα μεγάλο κρεμμύδιμυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό και ό,τι άλλο σας αρέσει)κιμά (προαιρετικά)λάδιαλάτι πιπέριβούτυροκορν φλάουρ ζεματίζουμε τα φύλλα του μαρουλιού σε βραστό νερό ίσα ίσα να μαλακώσουν (αυτό γίνεται πολύ γρήγορα, οπότε μην τα αφήνετε για πολλή ώρα στο νερό)κατόπιν τα τοποθετούμε σε πιατέλα. σε μια γαβάθα τοποθετούμε τα ασπράδια από τα αβγά, το ρύζι, το κρεμμύδι τριμμένο, τα μυρωδικά και τα αναμειγνύουμε καλά ώσπου να γίνουν μια σφιχτούλα μάζα.κατόπιν παίρνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού μια καλή κουταλιά και την τοποθετούμε μέσα σε κάθε ένα μαρουλόφυλλο και τυλίγουμε προσεκτικά για να μην μας ανοίξουν.κατόπιν τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη ρηχή κατά προτίμηση κατσαρόλα με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω για να μην σκορπίσουν και γεμίζουμε με νερό και λάδι ώσπου να καλυφθούν τα ντολμαδάκια μας καλά καλά. κατόπιν ρίχνουμε και λίγο βούτυρο.τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά και κατόπιν ετοιμάζουμε το αβγολέμονο: χτυπάμε καλά τους δύο κρόκους των αβγών που έχουν περισσέψει με λεμόνι (και εγώ έβαλα και μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ αντί για ένα φλιτζάνι γάλα που έλεγε η συνταγή) και περιχύνουμε τα ντολμαδάκια, βάζοντας και λίγο ζουμάκι από την κατσαρόλα μας μέσα στο μείγμα. αφήνουμε να πάρει πάλι λίγες βράσεις σε χαμηλή φωτιά και κατόπιν σβήνουμε το φαγητό, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε. καλή όρεξη!Χρυσούλα ελπίζω να σου φέρω γούρι και να πάρουν θάρρος και άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: