Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

ΕΛΙΟΠΙΤΑΚΙΑ


500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ελαιόλαδο
250-300 γραμ. πράσινες  και μαυρες ελιές  χωρίς κουκούτσι κομμένες σε πολύ μικρά κομματάκια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
λίγο πιπέρι και λίγη ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε στο μίξερ τον χυμό πορτοκαλιού και το λάδι  και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτποντας λίγο λίγο το αλέυρι μας μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη  μαλακιά και αφράτη.
Σε ένα άλλο μπόλ ανακατέυουμε τις ελιές μας με το κρεμμύδι , την ρίγανη  και το πιπεράκι .
Πέρνουμε από την ζύμη κομματάκι σε μέγεθος ενός καρυδιού και τα ανοίγουμε σε στρογγυλά δισκάκια  βάζουμε στο κέντρο ένα κουταλάκι από την γέμισή μας και το κλείνουμε σαν τυροπιτάκι.
Τα  ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.





14 σχόλια:

showgirl είπε...

Μιαμ μιαμ!!!! Ωραία συνταγή για το σκ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ayti ti zymi ti kaneis gia tyropitakia? Kanei gia tyropitakia? Poies diafores exei apo tin alli me giaourti kai bitam?

ΕΛΕΝΑ είπε...

Χρυσούλα λαχταριστά τα πιτάκια σου, η γέμιση με ελιές μου αρέσει πολύ σε πίτες, πιτάκια, ψωμιά κλπ!
Καλό Σαββατοκύριακο!

thalassamov είπε...

Αχ, πολύ νόστιμο!!!
Και ψάχνω τώρα να φτιάξω μεζεδάκια για αύριο, ό,τι πρέπει!
Σ΄ευχαριστώωωωωωωωωωωωωω!!!
Γιατί ο χυμός πορτοκάλι είναι τόσο καλή προσθήκη στις ζύμες μας, μου λέτε; :)))))))))))))

Verónica Marsá είπε...

Γειά σου! Έυκολα λαι αρωματικά! Όταν μιλάμε για ελιές... Ουμμμμ!

Φιλιά πολλά, φιλενάδα. Βρέχει...

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

παίρνω ένα αγαπημένο πιτάκι για ορεκτικό και πάω να τελειώσω το μαγείρεμα, καλό Σ/Κ

Λίτσα είπε...

Τί πορτοκαλάδα βάζεις φρεσκοστυμένη για από κουτί Αμιτα; Ερωτώ γιατί αν βάλουμε φρεσκοστυμένη θα είναι ΄καθαρά πιο ξινός ο χυμός, ενω από κουτί πιο γλυκός και μήπως πειράζει να είναι ξινός. Θα τα κάνω. Πάω να πάρω υλικά μόλις μου απαντήσεις. καλό βράδυ.

XRYSOULA είπε...

@ litsa:

Πάντα φρέσκο χυμό .....

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Καλό υπόλοιπο εβδομαδας και καλο μηνα απο αυριο. Ας εχουμε* προχειρο * παντα ενα χαμογελο να το μοιρασουμε σε οσους το εχουν αναγκη. Δεν στοιχιζει τιποτα,αλλα αξίζει πολλά.
Να εισαι παντα καλά.Αργω να περασω αλλα παντα προσπαθω να ειμαι συνεπης:)
παιρνω μερικα για το δρομο απο τα ωραια ελιοπιτακια σου.

garlutti είπε...

Γεια σας από την Ισπανία ...... vigo βλέπετε TE SIGO. Λατρεύω τις συνταγές .. , Delicious ... Σας καλώ να μοιραστείτε τις συνταγές και το blog μου ... φιλιά MARIMI

mia είπε...

Χρυσούλα γειά...όπου πίτες και χαρά η mia πρώτη... δοκιμάζω και σου λέω...

Μάνια είπε...

Χρυσούλα μου θύμισες με αυτήν την συνταγή ενα φίλο μας Κύπριο που δεν υπάρχει πια! Εφτιαχνε καταπληκτική ελιόπιττα. Αλλά και η δική το ίδιο καλή φαίνεται. Μόλις πάρω τα υλικά θα δοκιμάσω!!

Rosita Vargas είπε...

Muy sabroso es una receta muy buena me encanta este paste,luce hermoso,abrazos cordiales.

Μάνια είπε...

Σε ευχαριστώ που με επισκέφθηκες στο σπιτάκι μου. Μου άρέσει το blog σου και θα το ακολουθώ!!Σου εύχομαι καλό μήνα και καλό βράδυ!!