Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

LIGHT ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ



Ολα τα παιδιά (και όχι μόνο )τρελαίνονται για τηγανητές πατάτες.Ψάχνοντας λοιπόν για διάφορες συνταγές ανακάλυψα και αυτό το κόλπο για να απολαμβάνουμε τηγανητές πατάτες χωρίς τύψεις.Το μυστικό είναι ότι στην ουσία οι πατατούλες αυτές δεν τηγανίζονται αλλά ψήνονται στον φούρνο.Ναι στον φούρνο καλά διαβάσατε.Λοιπόν!!!!!
προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στου 180 εως 190 βαθμούς κελσίου αερόθερμο .Κόβουμε τις πατάτούλες μας όπως θα τις κόβαμε για να τις τηγανήσουμε.Παίρνουμε το ταψάκι του φούρνου μας ξέρετε το πλατί ταψάκι που έχουν όλοι οι φούρνοι και το στρώνουμε με λαδόκολλα.Εχει σημασία να στρωθεί με λαδόκολλα και όχι να το αλείψετε με λάδι.
Απλώνουμε τις πατατούλες μας στο ταψάκι ρίχνουμε ένα φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε με τα ΄χέρια για να πάει το λαδάκι παντού.Δεν χρειάζεται περισσότερο λάδι.Αλατίζουμε ανάλογα τα γούστα μας και ρίχνουμε και λίγη ρίγανη αν μας αρέσει.Σε 15-20 λεπτά περίπου θα έχετε τραγανές νόστιμες πατατούλες και χωρίς πολλές θερμίδες.Τις έκανα την ΄Κυρική στα παιδιά και δεν άφησαν ούτε μία.Ακόμη και ο μπαμπάς μας που δεν τρώει τηγανητά τις τίμησε ιδιαιτέρως.
(Ενα μυστικό:για να γίνουν τραγανές φροντίστε να είναι σε μια στρώση στο ταψάκι και όχι να σκεπάζονται μεταξύ τους.)

4 σχόλια:

lila είπε...

Καλημέρα Χρυσούλα
Επειδή κι εγώ αποφεύγω το τηγάνισμα,όσο μπορώ,βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την προτασή σου.Μόνο πέσ'μου τις ψήνεις κατόπιν στο γκριλ,στον αέρα ή στις αντιστάσεις;
Θα το κάνω και θα σου πω.
Φιλάκια

XRYSOULA είπε...

@ LILA :

Τις ψήνω απευθείας στο αερόθερμο.
Θέλω να μου πεις εντυπώσεις όταν τις κάνεις.

cook είπε...

ευφυεστατο!
και καλώς σας βρηκα :)

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.