Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

"ΛΑΖΑΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ"


ΥΛΙΚΑ:
2 ΠΑΚΕΤΑ ΛΑΖΑΝΙΑ
2 ΚΟΥΤΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΥΔΙ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΜΕΤΡΙΑ
5 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΦΤΗ
1 ΜΙΚΡΟ ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΞΥΔΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
ΛΙΓΟ ΣΑΦΡΑΝ (ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ)
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

2 ΚΕΣΕΔΑΚΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΛΗΡΕΣ
1 ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΛΑΙΤ
1 ΑΥΓΟ
ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι μας ψιλοκομμένο,τις πιπεριές σε ροδέλες. τα μανιτάρια μας και στο τέλος την μελιτζάνα σε κυβάκακια.Τα ανακατεύουμε συνεχώς όση ώρα τσιγαρίζονται και στο τέλος ρίχνουμε την ντομάτα μας. Μόλις πάρει μία ελαφριά βράση ρίχνουμε τον πελτέ. το ξύδι την ζάχαρη το αλάτι το πιπέρι το σαφράν και προσθέτουμε ένα με δύο ποτήρια νερό. Αφήνουμε την σάλτσα μας στην φωτιά μέχρι να αρχίσει να δένει.Οταν την κατεβάσουμε από την φωτιά δεν πρέπει να είναι πηχτή.
Σε ένα ταψί λαδώνουμε τον πάτο με ελαιόλαδο και στρώνουμε μία σειρά από λαζάνια. Τα λαζάνια δεν τα βράζουμε. Φροντίζουμε να καλύψουμε όλο τον πάτο του ταψιού.Με μία βαθιά κουτάλα ρίχνουμε από την σάλτσα μας σε όλο το ταψάκι.Στρώνουμε δεύτερη σειρα από λαζάνια και επαναλαμβάνουμε ρίχνοντας το υπόλοιπο της σάλτσας μας.Βάζουμε άλλη μια σειρά από λαζάνια και καλύπτουμε την σάλτσα.
Σε ένα βαθύ μπολ έχουμε κτυπήσει τα γιαούρτια με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα λαζάνια και φροντίζουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Ρίχνουμε μπόλικο τριμμένο τυρί για να κάνει μία ωραία κρούστα και το ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.
Καλή όρεξη!!!
(Εάν σας αρέσει η γεύση της φέτας μπορείτε όταν βάζετε την σάλτσα πάνω από τα λαζάνια να ρίχνετε και λίγη χοντροτριμμένη φέτα).

5 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ωραία συνταγή Χρυσούλα! Με τα λαζάνια μπορείς να κάνεις πάρα πολλούς συνδυασμούς και να προκύψουν νοστιμότατα φαγάκια!
Καλή βδομάδα:)

lila είπε...

Καλήσπέρα Χρυσούλα
Καταρχήν να σου πω ότι δοκίμασα τις...ψητές τηγανητές πατάτες και ήταν πολύ νόστιμες,άρεσαν πολύ και στον άντρα μου.Σ'ευχαριστώ για την συνταγή.

Τα λαζάνια σου φαίνονται λαχταριστά-λαχταριστά.
Πολλά φιλιά

"ζαχαρούλα.." είπε...

και πεινάωωωωωωωωωωωωωωωωω.........

Orsalia είπε...

Παρόλο που είναι βράδυ και έχω φάει πριν από 2 ώρες ωραιότατους λαχανοντολμάδες της μαμάς, μου άνοιξες την όρεξη με τα λαζάνια... είμαι μακαρονού τί να κάνουμε...
Εχεις πολύ ωραίο blog...
καληνύχτα!

Ανώνυμος είπε...

φωτης απο χαιδαρι.εψαχνα συνταγη για λαζανια και μου αρεσε.θα την δοκιμασω γιατι ακουγεται πολυ νοστιμη.γενικα οπου παιζει μελιντζανα δινει νοστιμια φοβερη.ευχαριστω!!!