Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΩΝ

ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
1. 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κιλό παντζάρια
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας ξίδι
αλάτι

Καθαρίζουµε τα παντζάρια και αφού χωρίσουµε τους βολβούς από τα φύλλα και τα βράζουµε. Τους βολβούς όταν κρυώσουν τους κόβουµε σε φέτες. Τα βάζουµε σε μια πιατέλα και µαζί ρίχνουµε όλα τα άλλα υλικά αφού τα ανακατεύψουμε ελαφρά με το γιαούρτι το λάδι το ξύδι και το αλάτι.. Βάζουµε τη σαλάτα στο ψυγείο και τη σερβίρουµε κρύα.

5 σχόλια:

Benikos place είπε...

Πολυ ωραια και νοστιμη συνταγη, μπορει κανεις αν θελει να προσθεσει λιγο σκορδακι η τριμενο καρυδι στο γιαουρτι τεριαζει παρα πολυ. Χαιρετισμους απο Βερολινο.

Truthseeker.Vasiliki είπε...

Πολύ καλή πρόταση για κάτι πρόχειρο, δροσιστικό και εύκολο, τα παντζάρια με το γιαούρτι. Θα την δοκιμάσω!

Να είσαι καλά
και καλό τριήμερο

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Συμφωνώ και εγώ με τον Βενίκο. Ετσι τη φτιάχνω κι εγώ. Και με ελάχιστη μαγιονέζα. Αν ξύσουμε το πατζάρι μπορούμε να τη βάλουμε και σε φόρμα και να τη σερβίρουμε σε μπουφέ. Να σαι καλά.

mia maria είπε...

Σου έχω ένα δωράκι! Πέρασε να το πάρεις!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.