Παρασκευή, 1 Μαΐου 2009

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ




ΥΛΙΚΑ:
Χοιρινό κρέας σε μεγάλα κομμάτια όπως αυτά για κοντοσουβλι
4 πιπεριές πράσινες
2 κρεμμύδια ξερά
1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια
1 ντομάτα σε φέτες
αλάτι πιπέρι κύμινο

Ανοίγουμε 2 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα και τα βάζουμε σταυρωτά το ένα πάνω στο άλλο.Βάζουμε το κρέας στο κέντρο του το έχουμε πασπαλίσει με όλα τα μπαχαρικά και ρίχνουμε από πάνω ΄τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες,τα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τέλος την ντομάτα σε φέτες.
Φροντίζουμε να δέσουμε τις άκρες της λαδόκολλας φτιάχνοντας ένα μεγάλο πουγκί με όλα μας τα υλικά καλά κλεισμένα μέσα και το βάζουμε με ένα ταψάκι στο φούρνο.Το ψήνουμε για 2 με 3 ώρες (ανάλογα το μέγεθος από τα κομμάτια του κρέατος) στους 230 βαθμούς Κελσίου .
Εάν θέλουμε βάζουμε 1-2 σκελίδες σκόρδο μαζί με το κρέας για μυρωδιά.
Γίνεται πολύ νόστιμο και ζουμερό.

3 σχόλια:

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

ωραίο φαγάκι, λατρεύω τα μανιτάρια
ευπαρουσίαστο, και δεν λερώνεις και πολύ το ταψί
όσο είμασταν μικρά, η μαμά μου έφτιαχνε εξοχικό, με μοσχάρι ή αρνί ή και χοιρινό, και έφτιαχνε πουγγιά, εμείς το φαγητό το θέλαμε περισσότερο για την εμφάνιση, και για το τύλιγμα, τρία κορίτσια μαλώναμε ποιά θα τυλίξει τα πουγγιά,

ωχ και πεινάω βραδιάτικα....

καλό μήνα

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Λουκούμι γίνεται το κρέας στη λαδόκολλα!!
Μπορούμε να προσθέσουμε και πατατούλες, διάφορα λαχανικά ή ακόμα και κομμάτια τυρί.
Καλό μήνα:)