Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΜΗΛΟΠΙΤΑ!!!!!!



ΥΛΙΚΑ

4 ΜΗΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ
ΚΑΝΕΛΛΑ
ΜΕΛΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΣΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ

1 ΒΙΤΑΜ
4 ΑΥΓΑ
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
4 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΜΙΣΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΚΟΝΙΑΚ
1 ΦΑΡΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΗ

Χτυπάμε στο μιξερ το βουτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα το κονιάκ τις βανίλιες και τα αυγά .Δουλεύουμε ακόμη για μερικά λεπτά το μίγμα και στο τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι μας.Εάν ΄μπορείτε δουλέψετε το αλέυρι με το σύρμα στο χέρι και όχι στο μίξερ για να γίνει πιό αφράτο.
Παίρνουμε ένα ταψάκι ορθογώνιο ή στρογγυλό και βάζουμε λαδόκολλα.Ραντίζουμε (ρίχνουμε) στην λαδόκολλα πάνω το μέλι και την κανέλα έτσι ώστε να καλύψει όλη την βάση και εάν θέλουμε και μισό φλυτζάνι ζάχαρη.Καθαρίζουμε τα μήλα ,τα κόβουμε σε κομμάτια και τα απλώνουμε σε όλη την βάση του ταψιού.Ρίχνουμε το μίγμα από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αερόθερμο για περίπου 45 -60 λεπτά.
Οταν το βγάλουμε από τον φούρνο το τοποθετούμε σε μια βάση ανάλογη του ταψιού με τον πάτο προς τα πάνω.Το αφήνουμε περίπου 15-20 λεπτά να κρυώσει και αφαιρούμε με προσοχή την λαδόκολα.Πασπαλίζουμε και με λίγη άχνη και σερβίρουμε σε κομμάτια.Είναι ένα πολύ γευστικό γλυκάκι.Εγώ όταν δουλεύω το βούτυρο με την ζάχαρη ρίχνω μέσα και μια χούφτα καρύδια και δίνουν μία άλλη γεύση στο γλυκό.

5 σχόλια:

γαστεροπλήξ είπε...

μια μηλόπιτα πάντοτε τρώτεται ευχάριστα, και εγώ βάζω καρύδια που τα αγαπά ο σύζυγος, αλλά γίνεται ωραία με λευκά αμύγδαλα καβουρντισμένα

mia maria είπε...

Και εγώ φτιάχνω μια παρόμοια αλλα η δική σου φαίνεται πιο νόστιμη. Μου αρέσει και η άχνη από πάνω.

XRYSOULA είπε...

@ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ:
Ακούγεται ωραία η ιδέα με τα αμυγδαλάκια αλλά τα προσθέτεις στο μίγμα ή με τα μήλα?

XRYSOULA είπε...

@ big mama:
Είναι νόστιμη η άχνη αρκεί να μην σκέφτεσαι τις θερμίδες .....

Μαμά στο Δρόμο είπε...

Μη βάζεις βιτάμ - βάλε βούτυρο!
Τα υδρογονωμένα λιπαρά είναι ό,τι χειρότερο, πολύ χειρότερο από τα κορεσμένα (αλλά φυσικά) λιπαρά που έχει το βουτυράκι.
Αν ο γιατρός σου είπε να κόψεις το βούτυρο γιατί έχεις χοληστερίνη, τη μέρα που θα φας τη μηλόπιττα μη φας τυρί, ή φάε λίγο ανθότυρο αντί για γραβιέρα.
Κάνε μια γύρα στο δίκτυο, αν δε με πιστεύεις, και μετά πέτα τα βιτάμ και τις φυτίνες.