Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Σοκολατόπιτα


Υλικά:
2 κούπες φαρίνα
1 κούπα κοσκινισμένο κακάο
2 κούπες ζάχαρη
Μία πρέζα αλάτι ( 1/4 από το κουταλάκι)
5 αυγά
1/2 κούπας γάλα εβαπορέ χλιαρό
1 βούτυρο lurpak  σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια του γλυκού άρωμα βανίλιας
Σόδα στην άκρη του κουταλιού, πολύ λίγη.
1/3 της κούπας χλιαρό νερό
1 σφηνάκι κονιάκ

Για το γλασο:
250γρ κουβερτουρα
2 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
1/3 της κούπας άχνη ζαχαρη
1/2 της κούπας  εβαπορέ γάλα
1/2 κουταλάκι γλυκού άρωμα βανίλιας.
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για την σοκολατοπιτα εκτός από το νερό και το κονιάκ στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το χλιαρό νερό και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη 1 λεπτό.
Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε ένα μεσαίο ταψακι ή πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Προσθήκη λεζάντας

Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα για 50 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το ξεφορμαρουμε.



Γλασο.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα το βούτυρο την ζάχαρη την βανίλια και την σοκολάτα σπασμένη σε κομματάκια και βράζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
Όταν είναι έτοιμο το γλασο σβήνουμε την φωτιά.
Μόλις κρυώσει λίγο (προσοχή όχι πολύ για να μπορούμε να το στρωσουμε) το ρίχνουμε πάνω από την πιτα μας.
Στρώνουμε το γλασο με την βοήθεια μιας σπάτουλας.
Όταν κρυώσει καλά το κόβουμε και το σερβίρουμε.
Συνήθως θέλει 5-6 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: