Υλικά:
- 1,5 λίτρο γάλα
- 1 πακέτο βούτυρο γάλακτος
- 5 αυγά
- 1,5 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 3 βανίλιες
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
Για σιρόπι:
- 2,5 φλυτζάνια ζάχαρη,
- 2 φλυτζάνια νερό
- λίγη φλούδα από λεμόνι
- 1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα με δύο κουταλιές βούτυρο γάλακτος Τ γάλα προσοχή δεν πρέπει να κάψει. Σέ ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Ρίχνουμε το μείγμα στο γάλα μαζί με τις βανίλιες ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου η κρέμα να πήξει. Παίρνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και αλείφουμε τα μισά φύλλα κρούστας και τα βάζουμε στις άκρες και στις πλευρές ενός ταψιού. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα και την σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα. Περιχύνουμε με το βούτυρο που απέμεινε το γαλακτομπούρεκο, το κόβουμε σε ρόμβους και το ψήνουμε 1 ώρα σε φούρνο. Μέχρι να ψηθεί το γλυκό φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό την φλούδα λεμονιού με την κανέλα και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και μόλις ψηθεί το γλυκό, το περιχύνουμε με αυτό.
Καλή μας όρεξη!
2 σχόλια:
Ισχύουν τα ίδια που σού έγραψα και στην άλλη ανάρτηση: δεν μας λυπάσαι καθόλου; 30 εβδομάδες δίαιτα χρειάζονται κάποιες (εγώ) για να γίνουν κανονικοί άθρωποι!! χαχαχα
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!
Υγεία και αγάπη εύχομαι να έχει το σπιτικό σας!
Όσο για το γαλακτομπούρεκο δε λέω τίποτα, η δαγκωνιά που έμεινε στην οθόνη μου τα λέει όλα!!!
:-))
Δημοσίευση σχολίου