Υλικά:
- 20 κολοκυθοανθοί (όσους μπορείτε να βρείτε, τόσο το καλύτερο)
- 1/2 κιλό φέτα πικάντικη
- 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι
- 3-4 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
- λίγο πιπέρι
Για το κουρκούτι:
- αλεύρι
- νερό (τόσο οσο να είναι παχίρευστος χυλός)
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τους ανθούς και τους βάζουμε σε ένα τρυπητό-σουρωτήρι να φύγει το νερό.Σε ένα μπόλ κτυπάμε τα αυγά και Θρυμματίζουμε την φέτα μέσα σε αυτά. Ρίχνουμε μετά τον δυόσμο ψιλοκομμένο το κεφαλοτύρι και το πιπέρι.
Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε ολα τα υλικά για το κουρκούτι.
Γεμίζουμε τα κολοκιθολούλουδα με το μείγμα των τυριών, γυρνάμε λίγο τις άκρες των ανθών για να μην βγεί η γέμιση και τα βάζουμε κουρκούτι να καλυφθούν καλά.
Με την βοήθεια ενός κουταλιού τα πέρνουμε προσεκτικά και τα βάζουμε στο καυτό λάδι. Μόλις ροδοκοκκινίσουν τα βγάζουμε και το τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και μετά τα σερβίρουμε ζεστά.
3 σχόλια:
ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΥΧΕΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΧΡΟΝΟ
ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ΝΑ ΣΤΕ ΣΤΗ ΧΑΡΑ
ΚΑΙ ΠΑΜΦΤΩΧΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ.
KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.
Καλή χρονιά να έχεις, με νόστιμο μεζεδάκι ξεκινάς την χρονιά
Πεντανόστιμοι αλλά που να τους βρω τέτοιο καιρό??? Υπάρχουν?
Καλή χρονιά!!!!
Δημοσίευση σχολίου