Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΣΥΜΙΑΚΟΙ (ΑΚΟΥΜΙΑ)

Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες χρήσεις
1 φλιτζάνι  τσαγιού ρύζι γλασέ
1 φλιτζανάκιt του καφέ ούζο
1 φλιτζανάκι του  καφέ σπορέλαιο
2 φακελάκια μαγιά
1 κουταλάκι μπέικη
Λίγο αλάτι
Χλιαρό νερό
1 πακέτο ζάχαρη άχνη
Κανέλα

Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι  πολύ καλά σε περίπου  3,5  ή 4 φλιτζάνια νερό .
Όταν κρυώσει το ρύζι βάζουμε στην λεκάνη  το αλεύρι το αλάτι την μαγιά και το μπεικιν το ανακατεύουμε κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε μέσα το ρύζι το ούζο και το λάδι και ανακατεύουμε  καλά .Προσθέτουμε τόσο νερό όσο το μείγμα μας  να γίνει ένας πολύ πού  πηχτός χυλός  .
Αφήνουμε το μίγμα μας  σκεπασμένο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και να κάνει φουσκάλες. Όταν οι φουσκάλες αρχίσουν να σπάνε είναι έτοιμο.
Τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι. τους .
Τους τυλίγουμε με ζάχαρη άχνη  πασπαλίζουμε με  κανέλα  και είναι έτοιμοι..


ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ    ΑΠΛΟΙ

Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κιλό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
Λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το μείγμα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Σκεπάζουμε το χυλό με μία πετσέτα και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για περίπου μισή ώρα για να φουσκώσει. Όταν έρθει η ώρα να ψήσουμε τους λουκουμάδες, ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι, παίρνουμε με ένα μεγάλο κουτάλι (το οποίο πρώτα βουτάμε σε νερό) μείγμα και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι μεγάλες κουταλιές από τον χυλό. 
Μόλις οι λουκουμάδες πάρουν χρώμα τους βγάζουμε από το τηγάνι και τους αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας. 

Ρίχνουμε από πάνω  μέλι .τριμμένο καρύδι και κανέλα.


7 σχόλια:

dhmhtra είπε...

Καλημέρα...πρωτότυποι οι λουκουμάδες σου,πολύ καλή η παρουσία του ρυζιού.
Να είσαι καλά

kikop80 είπε...

Τι λες τώρα!!!
Με ρύζι??
Με ενθουσίασε! Ρρώτη φορά το ακούω και θα'θελα πολύ να τους δοκιμάσω!!!

ΥΓ
Αν δεν βρούμε καφέ ούζο και καφέ σπορέλαιο, μπορύμε να βάλουμε κανονικό? :-D
Και επίσης αν δεν έχουμε ένα κουταλάκι μπέικη μπορούμε να βάλουμε πασαλίδικη ή σουλτάνικη???
ΧΙΧΙ (πειραχτήρης)
:-D

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

XRYSOULA είπε...

@dhmhtra:
Είναι πολύ γευστικοί παραδοσιακοί λουκουμάδες και μην σε φοβιζει το ρυζάκι γιατί μετά το τηγάνισμα δεν φαίνεται καθόλου.

XRYSOULA είπε...

@kikop80:
χα χα να σαι καλά γέλασα.Και πράσινο να βάλεις αρκεί να είναι ουζάκι.Πάντως ευχαριστώ για την παρατήρηση .Το διόρθωσα.....

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καλή βδομάδα, γλυκιά και νόστιμη σαν τους λουκουμάδες σου!!!

cook είπε...

τα ακουμια τα εχω κανει κι εγω...πολύ νοστιμα..

Γρηγορια είπε...

Η γιαγιά μου, η οποία ήταν από τη Σύμη αντικαθιστούσε μέρος του νερού της συνταγής με χυμό πορτοκαλιού και λίγο ξύσμα επίσης πορτοκαλιού. Ο συνδυασμός του αρώματος του πορτοκαλιού με το ούζο είναι ανέλπιστα εξαιρετικός. αξίζει να το δοκιμάσετε.
Επιπλέον θα ήθελα να πω στην παρέα ότι εγώ βάζω ρυζάλευρο αντί για βρασμένο ρύζι, κάνοντας ευκολότερη τη διαδικασία χωρίς να χαλάει καθόλου το αποτέλεσμα.