Υλικά:
2 αυγά κατά προτίμηση βιολογικά
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
200 γρ χαλβά βανίλια
50 γρ ζάχαρη
Εκτέλεση:
1.- Χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά σε σφιχτή μαρέγκα.
2.-Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει ελαφρά
3.- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ( βάζουμε δηλ. ένα μεταλλικό σκεύος πάνω από μια κατσαρόλα όπου βράζει νερό ).
4.-Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
5.-Προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων την λιωμένη σοκολάτα.
6.-Ανακατεύουμε ζωηρά και προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
7.-Προσθέτουμε στο τέλος την μαρέγκα και τα 2/3 του χαλβά ,τον οποίο έχουμε χοντρολιώσει με το χέρι, ανακατεύοντας απαλά με μία κουτάλα.
8.-Τοποθετούμε την μους σε μπολάκια πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο χαλβά και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Αν μας αρέσει το ποτό μπορούμε να προσθέσουμε και ένα σφηνάκι λικέρ στο βήμα Ν:6
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου