Υλικά:
1 κιλό Σουπιές
1 κιλό Σπανάκι
1 φλιτζάνι λάδι
1 νεροπότηρο μαυροδάφνη (κρασί)
2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις σουπιές,αφαιρούμε το δέρμα τους και με προσοχή την φούσκα με το μελάνι τους . Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια τις σουπιές και το κεφάλι τους σε δύο μέρη. Τις τοποθετούμε σε ένα τρυπητό και τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.Στην συνέχια καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε κομμάτια (να είναι μεγαλούτσικα).
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι , στην συνέχια ρίχνουμε τιςς σουπιές και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.Μόλις οι σουπιές μας σωταριστούν ρίχνουμε το κρασί μας και στη συνέχεια, ρίχνουμε την ντομάτα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα χαμηλώνοντας την φωτιά για περιπου δέκα λεπτά.
Στο τέλος ρίχνουμε το σπανάκι, το αλάτι και το πιπέρι, και εάν χρειαστεί μισό ποτήρι νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για ακόμη 30' περίπου.
3 σχόλια:
Το αγαπημένο φαγάκι του καλού μου!
Και μου το ζητάει συνέχεια αυτές τις μέρες!
Υπέροχο το έκανες!
Τι μου θύμισες. Το έφτιαχνα πολύ προ των παιδιών. Τώρα το έχουμε ξεχάσει προσωρινά γιατί δεν το τρώνε οι τσούπρες μου!
Ίσως φτιάξω όμως έστω δύο μερίδες μόνο για το ζεύγος!
Στις μικρές θα προσπαθήσω να τους δώσω να δοκιμάσουν.
Θα μου επιτρέψεις να το κάνω αναδημοσίευση.
Φιλάκια!
Αγαπημένο φαγάκι:))
Δημοσίευση σχολίου